Stacks Image 2608
KOOP DIE BUTTON!
Voorverkoop SLECHTS € 10.

Brij Blues Night 2016: 27 augustus

Ralph de Jongh – Restaurant Folkerts - 22:00 tot 01:00

Ralph won meerdere malen de Dutch Blues Challenge en tourt momenteel door het hele land na de recente release van zijn nieuwe CD ‘Lonesome Man, Ocean Of Love’. Door zijn rauwe blues à la Seasick Steve vergaart hij ieder optreden weer nieuwe fans. en met als muzikaal vader (en fan) Harry Muskee is hij een must om live te zien! Ook zijn studio opnames en eigen composities zijn ijzersterk. Johan Derksen noemt zijn albums "Verborgen juwelen". Ralph de Jongh is een sensatie in de hedendaagse Nederlandse muziekscene. Niet alleen om te horen, maar ook om te zien. Zijn lijf en leden worden ook de muziek als hij ze speelt. Hij speelt geen muziek maar wordt muziek en het publiek is getuige van een niet aflatende, verbazingwekkende energie die uit al zijn poriën stroomt als hij optreedt. En die energie resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn. Eentje die wij Hollanders van de koude grond bijna niet meer kennen. Ralph’s muziek ontstijgt het gemiddelde Blues-verhaal en daarmee zit het met zowel de vorm als de inhoud helemaal goed met deze bluesman. Ralph schrijft 25 jaar liedjes en daarom komt ie dit jaar uit met twee dubbel albums!!! 1 januari 2016 was de release van het dubbel album "Live @ De Noot" met een integraal band-optreden. 31 Maart was In North Sea Jazz Club de release van een 24 eigen nummers tellend studio album, opgenomen in de - world famous en geheel gerenoveerde-Wisseloord Studio’s, door Huub Reijnders. In de North Sea Jazz Club pakte Ralph flink uit met een 10 koppen tellende band met speciale gasten als Erwin Java, Ewa Pepper, Ferry Lagendijk en Joost Verbraak.
Stacks Image 11367

Gerrit Breteler – Restaurant Sluiszicht – 22:00 tot 01:00

Op 27 augustus om zal Gerrit Breteler samen met pianist Peter van der Zwaag een concert geven in (locatie en plaats) Zijn repertoire bestaat deels uit liedjes van zijn cd ‘Katarsis’ en natuurlijk uit enkele bekende nummers van de vorige cd ‘Lit ús dêrom drinke’.Ook zal het Engelstalige repertoire niet ontbreken.Met de mede door Gerrit Breteler in 1994 opgerichte muziekgroep ‘Fling’ treedt hij tot 2002 op als vertolker van vooral Ierse volksmuziek. In 2004 besluit hij solo verder te gaan en schrijft en componeert Friestalige liedjes. Zijn cd ‘Lit ús dêrom drinke’ is een groot succes gebleken. Het lied dat hij over zijn vader schreef, ‘Op een dag’, staat al jaren hoog in de Fryske Top 100. Gerrit Breteler is een veelgevraagd zanger en spreker in theaters, kerken en bij bijzondere gelegenheden. Naast de muziek is Breteler actief als beeldend kunstenaar en als schrijver van toneelstukken zoals ‘Katarsis’ en ‘Kredo’ en ‘Krimp’ en ‘Kredyt’.
Stacks Image 11369

Bas Paardekooper – Café Spoarsicht – 22:00 tot 01:00

Bas Paardekooper and the Blew Crue werd opgericht in 2007. Frontman Bas Paardekooper (1981) bracht zichzelf , geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix' "Hey Joe", op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Gesteund door zijn ouders ontwikkelde Bas zijn spel en groeide de passie voor het instrument dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden met de naam "Bas Paardekooper".Met de muziek van Hendrix als eerste lesmateriaal was het onvermijdelijk dat Bas zich later zou ontplooien tot blues rock gitarist. Het kostte echter nog een aantal jaren en diverse bands voordat hij zich volledig kon richten op het spelen van de muzieksoort die, zoals velen zullen beamen, "hem op het lijf geschreven is".
Nadat een vriend Bas aanspoorde zijn eigen band te starten duurde het niet lang voordat de bezetting van wat uiteindelijk "the Blew Crue" zou worden rond was. Binnen "no time" schreef Bas de eerste eigen nummers waarvan er uiteindelijk zes op de EP 'Hang On To Tomorrow' (2008) verschenen. Live werd het eigen werk aangevuld met covers van Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa en (natuurlijk) Jimi Hendrix. Vanaf hun eerste optreden straalden plezier en overgave van Bas en Crue direct met bakken tegelijk van het podium.
Na de release van hun eerste officiële album 'The Blues On My Side' (2010) kwam de band in een stroomversnelling. De plaat bevat 10 originele nummers, allen van de hand van Bas, en laat een band horen die na een aantal jaar samen spelen in staat is om naast het standaard drie akkoorden blues-schema ook complexere composities buitengewoon overtuigend neer te zetten. Er werd in deze periode zeer veel opgetreden, wat de band alleen maar hechter en strakker maakte en de naam Bas Paardekooper and the Blew Crue in Nederland, grote delen van Duitsland en België en zelfs in Engeland, de Verenigde Staten en Rusland voorgoed op de kaart zette.
Inmiddels heeft de band haar tweede plaat uitgebracht, getiteld 'Broken Heart For Sale' (2012) waarmee de muzikale lat wederom hoger gelegd wordt. Alle hoeken van de blues rock worden op dit album verkend. Een aantal tracks zijn voorzien van rijke arrangementen en meerstemmige zangpartijen die de nummers een bijna symfonisch karakter geven maar steeds voldoende ruimte bewaren voor het weergaloze gitaarspel van Paardekooper. De release van 'Broken Heart For Sale' vond plaats op 20 december 2012 in een strak gevulde 'Boerderij' te Zoetermeer. Een zaal waar de band al regelmatig optrad en waar Bas eerder een persoonlijk hoogtepunt beleefde als "special guest" tijdens een optreden van Walter Trout.
In 2014 mocht de band hun derde album, “Songs From Room 111” presenteren in Cultuurpodium Boerderij. Een album die niet in een hokje is te plaatsen en de veelzijdigheid van de band laat horen. Gemasterd in de Abbey Road studio’s te Londen wat de kwaliteit van het geluid extra ten goede is gekomen.
Nog steeds is de band minimaal twee keer per week te vinden in hun oefen- en opnamestudio, ongeacht het aantal optredens want zoals zij zelf zeggen: "Er is altijd een nummer dat we nóg beter kunnen spelen met wat oefening, er is altijd een nummer dat nog af moet en er is altijd een nummer dat we nog moeten bedenken". Maar het liefst zijn Bas Paardekooper and the Blew Crue "on the road" waar ze iedere show nog steeds met evenveel plezier en overgave neerzetten als hun eerste, bijna zes jaar geleden.
De band bestaat uit:
Bas Paardekooper (Gitaar en Zang) André de Bruijn (Basgitaar en zang) Roel van Leeuwen (Drums en zang) Wouter Hoek (Toetsen en zang)
Stacks Image 11371

Leif de Leeuw – Restaurant de Wijnberg – 22:00 tot 01:00

“Wat goed is komt snel en is overweldigend”. Deze uitspraak is als geen ander van toepassing op gitarist Leif de Leeuw en zijn Leif de Leeuw band. Nog niet zo heel lang geleden stond Leif te boek als jong en veelbelovend, zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013). Inmiddels behoren de gitarist en zijn band tot de top van de Nederlandse blues-scène. De winst, eind 2014, van de prestigieuze Dutch Blues Challenge, bevestigt de status van de Leif de Leeuw band. Niet alleen in Nederland; ook het buitenland blijkt geïnteresseerd.Zo heeft de Leif de Leeuw Band inmiddels haar eerste succesvolle optredens in Duitsland, België en Luxemburg mogen beleven. Vooral onze oosterburen reageerden laaiend enthousiast op de band, wat in 2015 heeft geresulteerd in een tweede ronde Duitsland, waarbij ook Tsjechië en Oostenrijk zijn aangedaan. Als winnaars van de Dutch Blues Challenge hebben Leif de Leeuw, Britt Jansen (zang/gitaar), Eibe Gerhartl (bas) en Tim Koning (drums) Nederland vertegenwoordigd tijdens de International Blues Challenge in Memphis, Tennessee. Onder het motto “nu we er toch zijn” pakken zij ´en passant´een paar optredens mee in Jonesboro, Paragould - Arkansas en Nashville - Tennessee. Ook doet de band mee aan de European Blues Challenge 2015 in Brussel, waar zij een razend enthousiast publiek tegenover zich vinden maar desondanks niet in de prijzen vallen. Dat Bluesminnend Europa de Leif de Leeuw band in hun hart heeft gesloten hebben zij onlangs bevestigd gekregen door het winnen van de European Blues Award, op 9 november 2015, waarbij het publiek door middel van stemmen hen als 'best band 2015' heeft uitgeroepen. Blues? De Leif de Leeuw band wordt nog vaak in het blueshoekje geplaatst. En natuurlijk, het spel van Leif en de sound van z'n band zijn diepgeworteld in de Mississippidelta; blues en bluesrock zijn ontegenzeggelijk een belangrijke basis en inspiratiebron van de vier bandleden. Het is zeker geen toeval dat Leif 's virtuoze, opvallend doorleefde gitaarspel het goed doet bij het bluespubliek. Maar de band heeft inmiddels wel bewezen dat hun muziek veel verder gaat dan dat. Funk, soul, roots en zelfs fusion, de Leif de Leeuw band kent geen muzikale grenzen. De gitarist zelf ook niet. Leif heeft veel en vooral heel diverse helden. "Onder meer David Gilmour, Joe Walsh, Jeff Beck, Larry Carlton, Paul Kossof en Andy Powell", somt hij een rijtje grote gitaristen op.
Vanaf nu kan het niet anders dan dat we steeds meer gaan horen en zien van Leif de Leeuw band. De band staat als een huis en mag zich verheugen in een voortdurend groeiende populariteit en meer optredens in zowel binnen- als buitenland. De band is er klaar voor en gaat de uitdaging graag aan. Dus “come taste the band” als jij dat ook durft!
* Leif de Leeuw - gitaar
* Britt Jansen - zang, gitaar
* Eibe Gerhartl - bas
* Tim Koning - drums
Stacks Image 11373

The Bluebones – Café de Smidte – 22:00 tot 01:00

Rhythm’n’Blues britischer Machart mit einem kräftigen Schuss Rock’n’Roll, das ist der Sound, dem sich die BLUEBONES verschrieben haben.

Bei den BLUEBONES heißt es:
  • raus auf die Bühne
  • keine Gefangenen machen
  • kein Song länger als 3 Minuten

Mit ihrer explosiven Mixtur aus Beer Bar Blues, Pub-Rock und Rock’n’Roll liefern die BLUEBONES das Dynamit für jede Party. Wer auf Bands wie Dr. Feelgood, Nine Below Zero oder The Pirates etc. steht, ist hier bestens aufgehoben. Dies konnten die BLUEBONES auf zahlreichen Konzerten u.a. auch als Support für internationale Größen, wie Poppa Chubby (USA) oder Nine Below Zero (GB) beweisen.

Thorsten Peters - Vocals
Ralph Persin - Drums
Kai Kashura - Gitaar
Dominic Hayck - Bas

www.bluebones.de
Stacks Image 11375

Bintangs – Cafe Noardeinde/Paul 2.0 – 22:30 tot 01:00

Alweer 55 jaar zijn de Bintangs on the road. 55 jaar die voorbij zijn gevlogen. Nog steeds opererend met de energie van jonge honden. Toch zijn in die 55 jaar de nodige wetenswaardigheden langs gekomen! De eerste single in 1965: 'You can't judge a book by the cover' werd een kleine hit, maar dat was genoeg om de Bintangs landelijke bekendheid te geven. De eerste L.P.: 'Blues on the ceiling' was een keerpunt in de Nederlandse blues-historie. 'Riding on the L+N' en 'Travelling in the USA' werden top 10 hits en ook Duitsland en België vielen voor de ruige recht-voor-z'n-raap-rhythm and blues. De periode van 1975 t/m 1983 was bloeiend, vooral door de L.P. 'Genuine Bull'. Alle grote festivals werden plat gespeeld! Na een rust-periode kwamen de Bintangs in originele vorm weer terug in 1989. Met Jan Wijte, Gus Pleines, Jack van Schie, Kees Brouwer en Frank Kraaijeveld werden veel CD's gemaakt, heel veel opgetreden en werd de rhythm and blues steeds compacter en energieker. Na een aantal tragische gebeurtenissen stopten een paar Bintangs-leden en werd er een doorstart gemaakt met ex-'Bad to the Bone' leden Gerben en Maarten Ibelings (drums en gitaar), Dagomar Jansen (vocals en gitaar), Jan Wijte (gitaar en dwarsfluit) en Frank Kraaijeveld (bas en vocals). In 2007 vertrok Jan Wijte definitief naar Frankrijk en gingen de Bintangs met vier man door. Nu, met het 55 jarig bestaan in 2016 zijn de Bintangs nog steeds 'Alive and Kicking'. De energie is nog volop aanwezig, eigenlijk is het alleen maar ruiger geworden. 55 jaar, we moeten het 'Guiness Book of Records' maar even checken, je weet maar nooit.
Stacks Image 11377

The New Habit – Eetcafe de Witte Herbergh – 22:00 tot 00:30

The New Habit is terug! Met een nieu- we single/video “Head Above Water”-release op 18 april 2016- laat het vier-tal zien klaar te zijn om het podium te bestormen. Zanger Jamie Hayes brengt de broodnodige soul, gitarist Martijn van Leipsig verzorgt de vuige bluesrock solo’s en ritmesectie Sanne Verbogt (bas) en Martijn Soeterbroek op drums leveren het dansbare funda- ment van funk, rock en New Orleans groove. Met deze nieuwe single zet de band zichzelf weer op de kaart, maar in vernieuwde vorm en met een frisse sound. De swingende grooves en muzikale kwinkslagen zijn gebleven, maar de “nieuwe” New Habit klinkt anno 2016 strakker en aanstekelijker dan ooit tevoren. De band begon in 2011 als trio en kwam in 2013 met hun eer- ste album “Get Used To It “, al snel gevolgd door de single “Chicken”. Medio 2015 maakte de band een doorstart in een nieuwe, vierkoppige samenstelling.
Stacks Image 11379

Blackmail – Eetcafé de Witte Herbergh – 00:30 tot 02:30

Blackmail - Lost Classics Verloren klassiekers, platen die je bijna nooit meer hoort, maar die je zeker nog wel kent! Blackmail neemt je mee terug in de hitlijsten van de jaren 70 en 80, op zoek naar die pareltjes die net geen nummer 1 werden in de hitparade, maar die nog altijd het bloed sneller laten stromen en de benen laten bewegen!Kennen jullie deze nog?! Huey, Herman, Sam the Sham en Gruppo Sportivo? Manfred, Lovin’ Spoonful en the Animals? Rocken met Bowie, Chuck, Brian, Jim en natuurlijk Blackmail! Geen Summer of ’69 dus maar een avond vol knallers die je zelden hoort maar meteen weer herkent!
Stacks Image 11381

Tommy en Alie – De Merk – 17:30 tot 19:30

Geboren muzikanten Alie Ludema & Tommy Hemminga zijn beiden vanaf kinderjaren al veel met muziek bezig. In 2014 treffen ze elkaar in een Fleetwood Mac Tribute-band, Tommy als drummer en Alie als zangeres. In de nazomer van 2014, wanneer er al een vonkje tussen hen is overgeslagen, besluiten ze met z'n tweeën muziek te maken. In een akoestische setting brengen ze een breed repertoire met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 tot nu ten gehore.
Stacks Image 11383

Weima & van der Werf – Café September – 22:30 tot 01:30

Het duo, bestaande uit Reinout Weima & Anno van der Werf, speelt al 19 jaar samen en heeft inmiddels al zo’n 2.000 optredens achter zich. Ze spelen 60 jaar muziekhistorie in de stijlen pop, soul, blues en rock ‘n roll, beheersen de truc en weten wat te doen met publiek: een volledig kloppend duo qua muziek, beeld, spel en energie, zonder al teveel poespas. Dit heeft zijn weerslag op publiek die zij ‘on the road’ mogen begroeten. Het publiek verveelt zich geen moment… de nummers zijn nooit te lang. Het duo is leuk om naar te kijken en heeft een spontane en sympathieke uitstraling naar het publiek toe. Het duo is niet bang om wat te zeggen tegen de mensen, maar is niet opdringerig en kan dus ook op de achtergrond het nodige presteren.  Er wordt verder gespeeld… de avond is alweer om… er worden veel vrienden gemaakt. Ze worden vrolijk toegelachen bij terugkeer aan het front.
Stacks Image 11385

Delicious Monsters – De Klameare – 22:00 tot 01:00

Deze al jaren vanuit Amsterdam opere rende band heeft eind 2015 zijn debuut CD “Fried & Twisted” uitgebracht op het Zip-Records label. En met succes. Sindsdien treden ze overal in den lande regelmatig op voor een enthousiast publiek. Een band met strakke blazers, heerlijke riffs, dansbare grooves en catchy liedjes. Een mix van Afrobeat en funk, rock en Mbaqanga, energiek uitgevoerd door dit negenkoppige Monsterschap. De band bestaat uit Simon Murumahoko (gitaar en lead zanger), Marcel Boudewijn (basgitaar en zang), Willem Nijman ( drums en percussie), Onk van der Lee (percussie), Rogier van Alphen (hammonden keys), Rob van Helden (trombone), PeterVerdijk (alto saxofoon), EdgarFrancken (tenor/bariton/saxofoon en zang) en de Workumer Rudy Lobisch(tenor- en bariton saxofoon).
Stacks Image 11387

Boys Named Sue – Pizzeria la bella via – 22:00 tot 01:00

Everybody loves Cash. Jong en oud zingen de liedjes van Cash mee. Met hun energie en enthousiasme maken de 5 rasmuzikanten van ieder optreden één groot feest. Boys named Sue speelt de liedjes van Cash niet klakkeloos na, Johnny Cash is uniek, bijzonder en niet te imiteren. De energie, opwin- ding, rebellie en ontroering die Cash opriep, die kun je wel terugvinden bij een Boys-named-Sue-optreden. De 5-koppige band bestaat sinds 2001 en zijn daarmee de langstlopende tributeband voor Johnny Cash. Ze laten alle facetten van Johnny Cash horen: de country-Cash, de rockende Cash, de Gospel-Cash en de American Recordings-Cash. Herleef de bepalende rock, gospel en country van de wereld- ster. Want: everybody loves Cash.
Stacks Image 11389

Dj Willem Twijnstra – Merk – 19:30 tot 22:00

Deze Workumer DJ draait voor jong en oud en naar ieders wens. Maar met name deze avond zal hij iedereen mee nemen in de wereld van de Brij Blues Night. Alles zal voorbij komen van wat jullie van ons gewend zijn.
En wees niet bang! Plaatjes aanvragen mag altijd!
Stacks Image 11391

Kaart met locaties

Hiernaast de kaart met de locaties van de deelnemende (horeca) gelegenheden.

Legendes

Stacks Image 1232
Stacks Image 1234
Ontwerp: AF Design